Verzekeren van ziektekosten en zorg.

Ziektekostenverzekering

De ziektekostenverzekering, ook wel zorgverzekering genoemd, is een verplichte verzekering voor alle ingezetenen van Nederland. De ziektekostenverzekering bestaat uit een basisverzekering die eventueel kan worden aangevuld met aanvullende ziektekostenverzekeringen.
De basis ziektekostenverzekering is erop gericht alle noodzakelijke, op genezing gerichte ziektekosten te dekken. Het merendeel van de ziektekostenkosten is gedekt op de basisdekking. Veel mensen hebben echter de behoefte om de basisdekking uit te breiden. Bijna alle ziektekostenverzekeraars bieden hiervoor één of meerdere aanvullende verzekeringen. Speciaal voor de vergoeding van tandartskosten worden er ook vaak nog extra aanvullende tandartsverzekeringen aangeboden. Voor een aantal aanvullende verzekeringen kan wordt er verwacht dat u aan bepaalde voorwaarden voldoet of een bepaalde keuring ondergaat. Kortom er is veel mogelijk binnen de zorgverzekeringen.
Wij hebben een aantal ziektekostenverzekeringen eens nader bekeken en vergeleken. We hebben hierbij niet alleen naar lage premies, maar ook naar polisvoorwaarden, basisdekking en aanvullende dekkingen gekeken. Hieruit is gebleken dat er behalve een enorme keuze ook behoorlijke verschillen in premie kunnen optreden. Zowel in basis verzekeringen als in aanvullende verzekeringen zitten er grote verschillen tussen de verschillende ziektekostenverzekeraars. Waar de ene ziektekostenverzekering zich onderscheidt met een lage premie voor de basisverzekering, biedt een andere ziektekosten verzekering juist weer een goedkope aanvullende verzekering aan.
Om u te helpen bij het zoeken naar een voor u voordelige ziektekosten verzekering hebben wij een aantal tips voor u opgesteld. Lees deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee. De meeste mensen hechten veel waarde aan zowel hun gezondheid, maar nemen helaas lang niet altijd de tijd om te kiezen voor een goede en goedkope ziektekostenverzekering. Juist op een zorgverzekering valt veel winst te behalen door een goede dekking en geld te besparen door een lage premie.

Ziektekostenverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van ziektekostenverzekeringen kunt u eenvoudig zelf doen met onze ziektekosten vergelijken tool.

 

Ziektekostenverzekering Tips.

 • Bepaal wat u wilt verzekeren.
  Vindt u een basisverzekering voldoende of heeft u behoefte aan een aanvullende ziektekostenverzekeringen en/of een aanvullende tandartsverzekering. Denk hierbij niet alleen aan uw huidige situatie maar ook aan toekomstige mogelijke behandelingen. Als u bijvoorbeeld nu al verwacht dat u volgend jaar een dure tandarts behandeling nodig heeft kan het interessant zijn om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Maar ook als u kinderen heeft die nu nog gratis zijn meeverzekerd kan het interessant zijn om een aanvullende dekking bij te verzekeren. Bepaal dus nog voor u een offerte gaat opvragen of ziektekostenpremies wilt gaan vergelijken wat u wilt verzekeren.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Als u bepaald hebt wat u wilt verzekeren is het nu van belang om u ziektekostenverzekering ook tegen een zo laag mogelijke premie af te sluiten. Vraag daarom meerdere offertes op bij verschillende ziektekosten verzekeraars. Het is alom bewezen dat het opvragen van meerdere offertes u behoorlijk wat geld kan besparen. Zorgt er verder voor dat u offertes voor een ziektekostenverzekering of zorgverzekering opvraagt bij zowel de ‘grote’ als bij de ‘kleinere’ ziektekostenverzekeraars. Ook hier zul u namelijk verschillen in premie gaan aantreffen.
 • Denk aan de toekomst.
  Vooral bij het kiezen voor een aanvullende verzekering kan het belangrijk zijn om aan de toekomst te denken. Is er een kinderwens, verwacht u in de toekomst extra ziektekosten, denk bijvoorbeeld aan extra tandheelkundige kosten, nieuwe bril, kraamziektekosten, medicijnen of andere ziektekosten. Dit kan van invloed zijn op de te kiezen aanvullende ziektekostenverzekering. Kinderen onder de 18 jaar kunnen over het algemeen gratis deelnemen aan de aanvullende pakketten waar u zelf voor hebt gekozen, of m.a.w. waar de hoofdverzekerde voor heeft gekozen. Ook dit kan dus van invloed zijn op uw beslissing.
 • Vergelijk ook echt gelijke offertes.
  Bij het vergelijken van offertes zijn een aantal factoren van belang. Vergelijk offertes die een gelijke dekking hebben. Zeker bij ziektekostenverzekeringen en aanvullende tandartsverzekeringen of aanvullende ziektekostenverzekeringen is dat van belang. Verder is het van belang om het totaal van de te betalen premies te vergelijken. U zult namelijk regelmatig zien dat bij de ene ziektekostenverzekeraar de basis ziektekostenverzekering voordeliger is, waar bij de andere ziektekostenverzekeraar juist weer de aanvullende ziektekostenverzekering of tandartsverzekering goedkoper zijn.
 • Korting.
  Vaak is het mogelijk om, bijvoorbeeld via u werkgever, gebruik te maken van een collectieve korting op een ziektekostenverzekering. Het is niet alleen via u werkgever mogelijk om voor een collectiviteit korting in aanmerking te komen. Ook via andere organisaties, gemeentes, verenigingen en zelfs via bepaalde gebruikersgroepen op het internet kun u in aanmerking komen voor een collectiviteit korting. Het feit dat u korting op basis van collectiviteit korting kunt krijgen is nog niet altijd een garantie dat u ook werkelijk de voordeligste zorgverzekering hebt afgesloten. Ook hier is het weer slim om een offerte of premie van een collectieve ziektekostenverzekering te vergelijken met andere ziektekostenverzekeringen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.