Verzekeren van de uitvaart.

Uitvaartverzekering

Er zijn in Nederland eigenlijk twee soorten uitvaartverzekeringen namelijk een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering.
De kapitaal uitvaartverzekering keert doorgaans een vooraf overeengekomen geldbedrag uit en bij deze uitvaartverzekering moeten de nabestaanden zelf, al dan niet in samenwerking met een begrafenisondernemer, alles regelen.
Bij de zogenaamde natura uitvaartverzekering, worden de meeste kosten vergoed en wordt de nabestaanden de zorg voor de uitvaart uit handen genomen. Er bestaan ook mengvormen van deze twee soorten uitvaartverzekeringen.
Een uitvaartverzekering is eigenlijk een bijzondere vorm van verzekering omdat deze meestal wordt afgesloten voor uw nabestaanden. Juist om uw nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten en hen een stukje zorg uit handen te nemen wordt er vaak besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten.
Het is meestal ook een goed moment om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering eens na te gaan wat nu uw eigen wensen zijn en of de wensen van uw nabestaanden zijn. Deze wensen zijn vaak bepalend voor de hoogte van het uiteindelijk te verzekeren bedrag. Dit bedrag is uiteindelijk weer grotendeels bepalend voor de te betalen premie. Echter niet alleen het te verzekeren bedrag of het type uitvaartverzekering is bepalend voor de hoogte van de te betalen premie.
Wij hebben een aantal uitvaartverzekeringen eens nader bekeken en vergeleken. Uit onze vergelijking kwamen grote verschillen naar voren. Grote verschillen in zowel te betalen premie als in voorwaarden en dekking. Uit onze vergelijking bleek ook dat een goedkope uitvaartverzekering niet altijd een lage dekking hoeft te hebben. Naar aanleiding van ons onderzoek en vergelijking hebben wij getracht om u een aantal handige tips te geven welke u straks kunnen helpen bij het vinden van de beste en voordeligste uitvaartverzekering die voldoet aan uw wensen. Neem deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

 

Uitvaartverzekering Tips.

 • Beslis welke type uitvaartverzekering u wilt.
  Beide types, de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering, hebben ieder hun eigen voor en nadelen. Beslis, nog voor u offertes gaat vergelijken, welk type u of uw nabestaanden het meeste aanspreekt. We hebben daarom nog even de voor en nadelen van de verschillende types op een rijtje gezet.

  Natura uitvaartverzekering

  Voordelen:
  - een deel van de zorgen rond de uitvaart wordt uit handen genomen,
  - hoe jonger de verzekerde, des te lager de premie,
  - af te sluiten voor enkele euro’s per maand,
  - het basispakket bestaat in ieder geval uit de kist, de verzorging en de opbaring van de overledene, verder kunnen de diensten per verzekeraar verschillen. Voor aanvullende diensten moet u bijverzekerd worden,
  - de aangeboden diensten of de hoogte van de uitkering kunnen vaak in de loop der tijd nog worden aangepast.
  Nadelen:
  - het blijkt dat nabestaanden bij een basispakket vaak te maken krijgen met extra kosten achteraf, welke aardig kunnen oplopen.
  - het basis pakket bevat meestal niet de aanschaf van een grafsteen, de huur van een graf of extra volgauto(‘s), deze zaken zult u dus moeten bijverzekeren.

  Kapitaal uitvaartverzekering

  Voordelen:
  - het geld dat beschikbaar komt na het overlijden van de verzekerde mag alleen voor de uitvaart worden gebruikt.
  - wensen en diensten kunnen rond of na het tijdstip van overlijden worden ingevuld, en helemaal up to date zijn.
  - een uitvaartkapitaal verzekering kent een fiscaal aantrekkelijk fiscaal aspect (2008), namelijk. in box III geldt een extra vrijstelling voor het verzekerde kapitaal, dat elk jaar wordt geïndexeerd.
  Nadelen:
  - bij deze uitvaartverzekering is het extra belangrijk om de wensen met de verzekerde t.a.v. zijn uitvaart op tijd te bespreken. Als dit niet gebeurt kan het voorkomen dat de uitvaart niet volgens de eigen wensen verloopt.
  - de uitkering van de uitvaartverzekering kan ten tijde van het overlijden te laag blijken, zodat er nog moet worden bijbetaald.
  - de nabestaanden moeten, al dan niet in samenwerking met een begrafenisondernemer, alles zelf regelen.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Beperkt u zichzelf niet tot het opvragen van 1 offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes. Vaak kunt u online al de premies van meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. Het aanvragen van een offerte voor een uitvaartverzekering is gratis en tegenwoordig zeer eenvoudig online te doen. De verschillen tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen zijn groot, dus beperk u niet tot één enkele offerte.
 • Vergelijk meerdere offertes.
  Als u meerdere uitvaartverzekering offertes hebt aangevraagd hebt u ook alle kans om deze eens rustig te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten maar kijk vooral ook naar wat u er voor aangeboden krijgt. Zeker bij natura verzekeringen kunnen de aanvullende diensten nogal verschillen.
 • Betrek u nabestaanden bij u beslissing.
  Bij de keuze voor een uitvaartverzekering is het verstandig om indien mogelijk uw wensen met uw nabestaanden te bespreken. Wat zouden zij willen, hoe zouden zij het willen regelen enzovoort. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is uitermate geschikt om eens over deze zaken na te denken en deze zaken te overleggen met uw nabestaanden.
 • Beslis niet in 1 dag.
  Gunt u zichzelf de tijd om een goede beslissing te nemen over welke uitvaartverzekering er nou het beste bij u past. Laat u ook niet extra haasten door de beperkte geldigheid van offertes. Het is waar, een offerte heeft vaak een beperkte geldigheid, maar als een verzekeraar u vandaag een uitvaartverzekering wil verstrekken wil deze verzekeraar het waarschijnlijk over twee weken ook nog wel. Verder zijn er meerdere verzekeraars die u waarschijnlijk tegen gelijke voordelige voorwaarden een uitvaartverzekering willen verkopen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.