Alles over het verzekeren van uw reis en annuleren.

Reisverzekering

De reisverzekering is een verzekeringssoort die vele verschillende soorten en maten kent. De doelen van de verschillende reisverzekeringen variëren ook sterk, maar vallen uiteindelijk wel te classificeren als verzekeringen bij reizen. De meest voorkomende vormen reisverzekeringen zijn:
- de aflopende reisverzekering, ook wel kortlopende reis verzekering genoemd, wordt afgesloten voor de duur van één vakantie,
- de doorlopende reisverzekering, is het hele jaar van kracht.
- de lang op reis of globetrotter reisverzekering, speciaal voor reizen met een langdurig karakter
- de annuleringsverzekering, biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan of eerder moet worden afgebroken.
Het is dus afhankelijk van het doel welke reisverzekering er nou het meest geschikt is. Ook is het mogelijk om een aantal reisverzekeringen te combineren. Meestal gebeurt dit met een annuleringsverzekering in combinatie met een andere reisverzekering. Zoals u ziet bestaan er dus reisverzekeringen in alle soorten en maten. Wij hebben een aantal reisverzekeringen nader bekeken en vergeleken. Uit ons onderzoek kwamen grote verschillen in zowel voorwaarden en dekkingen als premie dus prijs naar voren. De goedkoopste reisverzekering met een uitgebreide dekking was in onze vergelijking veel goedkoper dan de duurste verzekering met een eenvoudige dekking. Als u van plan bent om een reisverzekering of annuleringsverzekering af te sluiten. Lees dan eens onze tips door. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze en het vinden van de voordeligste reisverzekering die is toegespitst op uw persoonlijke wensen. Vergeet niet dat een reisverzekering meestal wordt gebruikt voor vakanties en dat is nu net het moment waarop u geen zin heeft in problemen.

 

Reisverzekering en annuleringsverzekering Tips.

 • Kies de juiste reisverzekering.
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende soorten reisverzekeringen. Meestal is het type afhankelijk van de duur en frequentie van het op vakantie gaan, maar ook het risico van annuleren kan een rol spelen bij het beslissen welke reisverzekering er nou het voordeligste is. Een doorlopende reisverzekering kan geld en moeite besparen, maar is meestal weer niet voordelig als u 3 weken per jaar naar bijvoorbeeld Spanje op vakantie gaat. Ook is het van belang wat voor soort vakantie u van plan bent om te houden. Vaak moet er extra betaald worden voor bijvoorbeeld een wintersport dekking. Welk type er nou het voordeligste is voor u hangt dus af van uw situatie. Het kan dus ook geen kwaad om bij twijfel gewoon eens de verschillende types met elkaar te vergelijken.
 • Kies de juiste dekking.
  Een reisverzekering kent doorgaans een basisdekking die naar keuze uitgebreid kan worden met één of meer aanvullende dekkingen. De omvang van deze basisdekking kan enorm verschillen tussen de verschillende verzekeraars. Vergelijk deze dus grondig voor u een reisverzekering gaat afsluiten. Bij het afsluiten van een reisverzekering is het vaak ook mogelijk om het aanvullende pakket zelf samen te stellen. Er zijn verschillende onderdelen te verzekeren. Denk hierbij aan dekkingsgebied, geneeskundige kosten, ziekte, geld, laptop, elektronica, hobby, ongeval of overlijden. Ook een facet als eigen risico kan bepalend zijn voor de hoogte van de premie.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Bijna alle verzekeraars die reisverzekeringen aanbieden, en dat zijn er veel, doen dit ook via het internet. Hierdoor is het opvragen van offertes, het bekijken van actuele premies en het vergelijken van de verschillende reisverzekeringen erg gemakkelijk. Beperkt u zich dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één reisverzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van reisverzekeringen. Het vergelijken van de verschillende premies is erg eenvoudig en kan u toch een hoop geld en ellende besparen. U kunt desnoods meerdere schermen of tabbladen openen in u browser en de uiteindelijke prijzen voor een reisverzekering eenvoudig vergelijken. Het aanvragen van offertes is gratis, het is eenvoudig, er zitten geen verplichtingen aan vast en zoals gezegd de premies kunnen aardig verschillen.
 • Snelle ingangsdatum.
  Een mooi aspect bij het afsluiten van een reisverzekering is dat u het niet alleen online maar ook direct kunt afsluiten. Het is tegenwoordig bij bijna alle verzekeraars mogelijk om een reisverzekering onmiddellijk in te laten gaan. U hoeft dus bij het boeken van een reis niet altijd gelijk u reisverzekering af te sluiten. U kunt dit vaak dus nog later doen met als voordeel dat u een dan nog een aantal reisverzekeringen kunt vergelijken.
 • Dagwaarde en nieuwwaarde.
  De verschillende reisverzekeraars maken een verschil tussen dagwaarde en nieuwwaarde. Dit kan een groot verschil opleveren in zowel te declareren schade als in te betalen premie. De dagwaarde is wat u spullen nu vandaag de dag nog waard zijn als ze verkocht moeten worden, terwijl de nieuwwaarde de vervangingswaarde betreft. Dit verschil kan dus aardig oplopen bij een claim. Het is dus verstandig om u hierin te verdiepen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.