Paard en pony verzekeren.

Paardenverzekering

Een paardenverzekering is bedoeld voor zowel privé eigenaren van paarden en pony’s als voor beroepsmatige paarden en pony eigenaren. De paardenverzekering is een van de meer complexe vormen van verzekering omdat er vele verschillende soorten paardenverzekeringen bestaan. Meestal gaat het ook om de verzekering van iets dat zeer dierbaar is en waar veel tijd, aandacht en geld in gestoken wordt. Dat maakt de keuze van een goede verzekering voor een paard of pony er niet gemakkelijker op. De aanbieders van paardenverzekeringen hebben het er ook niet eenvoudiger op gemaakt, doordat zij allemaal verschillende namen gebruiken voor gelijksoortige verzekeringen. Vaak wordt een paardenverzekering dan ook in pakket vorm aangeboden. Een zogenaamd paarden of pony verzekeringspakket bestaat dan uit verschillende modules die u zelf kunt samenstellen. Denk hierbij aan modules variërend van paarden ziektekosten-, paardenongevallen-, paardenuitvaart- en zadelverzekeringen tot en met paarden castratie- paardenvrucht- en dekhengstenverzekeringen. Zoals u ziet kun u een paardenverzekering zo eenvoudig of uitgebreid maken als u zelf wilt. U kunt dus ook een paardenverzekering zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. De belangrijkste vragen die u eigenlijk uzelf zou moeten stellen zijn:
1. Welke risico’s wil ik afdekken door het verzekeren van mijn paard?
2. Welke premie wil ik hier voor gaan betalen?
De antwoorden op deze vragen zijn afhankelijk van vele factoren en moet u dus echt zelf beantwoorden. Wij hebben getracht één en ander voor u te verduidelijken en proberen u te helpen met het vinden van de meest voordelige paardenverzekering voor u en uw paard. Hiervoor hebben we een aantal paardenverzekeringen en ponyverzekeringen met elkaar vergeleken. Uit onze vergelijking kwamen toch duidelijke verschillen naar voren in zowel premie als voorwaarden. Wij hebben getracht om met onderstaande tips u op weg te helpen naar de beste en goedkoopste paardenverzekering voor u en uw paard.

    Beste keus  


 

Paardenverzekering Tips.

 • Kies de juiste paarden verzekering.
  Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen bestaan er vele verschillende soorten en varianten van paarden verzekeringen. Sommige paardenverzekeringen zijn noodzakelijker dan andere paarden verzekeringen. Wat u dus wilt gaan verzekeren is sterk afhankelijk van verschillende omstandigheden. Bepaal dus vooraf wat u precies wilt verzekeren en als u hier niet uitkomt vraag dan raad een expert. Laat u altijd goed voorlichten voor u daadwerkelijk overgaat tot het afsluiten van een paarden of pony verzekering.
 • Vraag meerdere offertes en premies op.
  Het opvragen van offertes voor paarden en of pony verzekeringen is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Beperkt u zichzelf dus niet tot het opvragen van maar 1 offerte bij maar 1 verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van paardenverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend. U zult zien dat zowel de te betalen premies als te verzekeren onderdelen aardig kunnen verschillen.
 • Vergelijk verschillende paardenverzekeringen.
  Voor u een paardenverzekering of ponyverzekering gaat afsluiten is het van belang om goed de premies en de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken. Dit kan enige moeite kosten omdat niet alle polisvoorwaarden gemakkelijk leesbaar zijn en vaak ook ondoorzichtig zijn. Toch is het van belang u er wel in te verdiepen. De goedkoopste paardenverzekering hoeft niet altijd de beste paardenverzekering te zijn. De uiteindelijk te bepalen premie is afhankelijk van vele factoren zoals de hoogte van het eigen risico en de hoogte van het uiteindelijk te verzekeren bedrag.
 • Wachttijd paardenverzekering.
  Als u uiteindelijk besluit tot het afsluiten of oversluiten van een paardenverzekering is er vaak eerst nog een wachttijd van toepassing. Deze wachttijd is ingebouwd door de verzekeraars om zich in te kunnen dekken tegen schades en claims uit het verleden. In de praktijk betekent dit dat schades die zich binnen deze wachttijd voordoen niet verzekerd zijn. Let er dus op bij het afsluiten of oversluiten van een paarden- of ponyverzekering hoelang deze wachttijd zal bedragen.
 • Maak gebruik van kortingen en acties.
  Er zijn bijna altijd wel speciale acties van één of meerdere paardenverzekeraars die hun marktaandeel in de paardenverzekeringen willen vergroten. Hierdoor zullen zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige paardenverzekering aanbieden. Veel van deze acties zul u op het internet terugvinden. Ook kunt u vaak gebruik maken van bepaalde kortingen die u worden aangeboden als u bij een manege of vereniging bent aangesloten. Informeer hier naar want ook dit kunt u weer aardig wat besparen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.