Overlijdensrisico verzekeren.

Overlijdensrisicoverzekering

Als u wilt voorkomen dat u nabestaanden met financiële problemen worden achtergelaten kan een overlijdensrisicoverzekering een goede oplossing zijn. Voor velen is het onduidelijk is wat een overlijdensrisicoverzekering nu precies inhoudt. Daarom even kort een uitleg.
Een overlijdensrisicoverzekering is een kapitaalverzekering met een vooraf bepaalde maximum duur en heeft tot doel om, in geval van overlijden van de verzekerde, een vooraf afgesproken bedrag uit te keren aan de begunstigde(n). U hebt bij het kiezen voor een overlijdensrisico verzekering de keuze uit verschillende soorten. De meest bekende overlijdensrisicoverzekeringen zijn de:
- Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering ben u gedurende de gehele looptijd verzekerd voor hetzelfde vaste bedrag en betaald hiervoor gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.
- Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij een annuïtair dalende overlijdensrisico verzekering verzekert u gedurende de gehele looptijd een annuïtair dalend kapitaal. Met andere woorden het verzekerde kapitaal daalt naarmate de looptijd verstrijkt, waarbij de daling van het verzekerde kapitaal in het begin van de looptijd langzamer daalt dan aan het einde van de looptijd.
- Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt per jaar het verzekerde kapitaal met een vast bedrag waarbij het verzekerde bedrag na de looptijd precies op nul eindigt. De te betalen premie is hierop gebaseerd.
Welke overlijdensrisico verzekering u kiest is dus afhankelijk van het uiteindelijke doel. Een lineaire of annuïteiten overlijdensrisicoverzekering is veelal geschikt, als u zelf gedurende de looptijd voldoende kapitaal kunt opbouwen om het verzekerde risico af te dekken. Zoals gezegd de te kiezen vorm is afhankelijk van u persoonlijke situatie, zoals o.a. uw leeftijd en het doel dat u wilt bereiken. De premies tussen de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen variëren ook sterk. Niet alleen tussen de verschillende overlijdensrisico verzekeringsvormen, maar zeker ook tussen de verschillende verzekeraars die overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden. Wij hebben een groot aantal overlijdensrisico verzekeringen eens met elkaar vergeleken. Zoals u waarschijnlijk wel zou verwachten zitten er grote verschillen tussen de verschillende overlijdensrisico verzekeringen. Verschillen niet alleen in te betalen premie maar ook in voorwaarden. We hebben een lijst opgesteld die u kunt helpen bij het bepalen welke overlijdensrisico verzekering voor u het meest geschikt is en hoe u de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

 

Overlijdensrisico verzekering Tips.

 • Kies de juiste overlijdensrisicoverzekering.
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende varianten van de zogenaamde overlijdensrisicoverzekering. Alle vormen dienen een bepaald doel en niet iedere vorm is geschikt voor het doel waar u het voor wilt gebruiken. Kortom bepaal eerst welke vorm het beste bij u past. Bij twijfel, laat u goed voorlichten door een expert voor u daadwerkelijk een overlijdensrisicoverzekering gaat afsluiten.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Bijna alle aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen bieden online offertes aan. Het opvragen van een offerte voor een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig dan ook heel eenvoudig via het internet te doen. Maak gebruik van deze situatie en vraag bij meerdere verzekeraars en andere aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen een offerte aan. Het opvragen van een offerte is gratis, vrijblijvend en de premies en voorwaarden kunnen aardig verschillen.
 • Vergelijk werkelijk verschillende offertes.
  Als u meerdere overlijdensrisicoverzekering offertes gaat opvragen, probeer dan ook te variëren in aanbieder. Vraag dus niet alleen offertes op bij alleen de grote en bekende verzekeraars en banken maar vraag ook offertes op bij de minder bekende aanbieders en omgekeerd. Er zijn voldoende aanbieders en door het vergelijken van ook echt verschillende offertes kun u een beter beeld krijgen van de overlijdensrisicoverzekering die er worden aangeboden en de premies en voorwaarden die daar bij gelden.
 • Neem de tijd om een juiste beslissing te nemen.
  Zoals gezegd vraag meerdere offertes op en vergelijk deze grondig. Hebt u nog twijfels laat u dan voorlichten door een deskundige op dit gebied. Laat u in ieder geval niet alleen leiden door haast. Houdt er wel rekening mee dat offertes vaak maar een beperkte geldigheidsduur hebben. Het nemen van een verkeerde beslissing kan echter ook zeer vervelende gevolgen hebben.
 • Voordeel door acties.
  Er zijn regelmatig acties en tijdelijke aanbiedingen van verzekeraars die hun marktaandeel in de overlijdensrisicoverzekeringen willen vergroten of een bepaalde target willen halen. Hierdoor worden er zeer aantrekkelijke overlijdensrisicoverzekeringen aangeboden. Veel van deze acties kun u op het internet terugvinden, maak hier gebruik van.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.