Opstal verzekeren.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzekert uw woning tegen verschillende schades zoals storm, brand en ook inbraak. Met een opstalverzekering is niet alleen het woonhuis verzekerd, maar meestal ook de onroerende goederen die bij het huis horen. Denk hierbij aan de schuur, schutting, centrale verwarming, leidingen en sanitair. Voor een ieder die een koopwoning met een hypotheek heeft is de opstalverzekering zelfs een verplichte verzekering.
Bij het afsluiten van een opstalverzekering kun u kiezen uit verschillende vormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ook glas mee te verzekeren. Sommige opstalverzekeringen hebben standaard al de glasdekking opgenomen. Maar ook zaken als de fundering zijn meestal niet standaard meegenomen in de dekking. Het zogenaamde catastroferisico is bijna altijd uitgesloten in een standaard opstalverzekering.
Bij een opstal verzekering dient de herbouwwaarde van de woning verzekerd te worden. De herbouwwaarde komt overeen met de kosten die moeten worden gemaakt op een soortgelijk gebouw opnieuw te bouwen. Deze waarde is mede met de andere voorwaarden als bouwwijze van uw woning (hout, steen, pannendak, riet etc.) bepalend voor de te betalen premie.
De ene opstalverzekering is de andere niet en ook de premies tussen de verschillende verzekeraars die opstalverzekeringen aanbieden kunnen sterk verschillen. Bij het afsluiten of oversluiten is het dus van belang om niet alleen de premie maar ook de voorwaarden te vergelijken. Een aantal verzekeraars heeft regelmatig acties en aanbiedingen, o.a. op het internet, die aardig kunnen besparen op de kosten van een opstalverzekering. Wij hebben een groot aantal opstalverzekeringen met elkaar vergeleken. Uit onze vergelijking komen grote verschillen naar voren. Verschillen in zowel premie als voorwaarden. We hebben getracht onze bevindingen te verwoorden in onderstaand lijstje met tips. Neem deze tips eens door. Zie waar u op kunt letten en zie hoe ook u veel geld kunt besparen bij het afsluiten of oversluiten van een opstalverzekering.

    Beste keus  


 

Opstalverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Het opvragen van een offerte voor een opstalverzekering is zeer eenvoudig. Bijna alle verzekeraars die opstalverzekeringen verkopen doen dit ook via het internet. Het kost dus niet veel tijd en moeite om meerdere offertes op te vragen. Nadat u meerdere offertes hebt opgevraagd zul u zien dat er aardige premie verschillen tussen de verschillende opstalverzekeringen zitten. Kortom het aanvragen van offertes is gratis, er zitten geen verplichtingen aan vast en het kunt u een heleboel geld besparen.
 • Waak voor onderverzekering of oververzekering.
  De premie voor een opstalverzekering is grotendeels afhankelijk van de herbouwwaarde van de te verzekeren woning. Het is daarom van belang om de juiste herbouwwaarde van u woning te laten bepalen en deze weer aan te passen na bijvoorbeeld een verbouwing. Het vaststellen van de herbouwwaarde is werk voor een specialist. Het inschakelen van en specialist brengt meestal relatief hoge kosten met zich mee, daarom bieden verzekeraars voor particulieren bijna altijd de mogelijkheid de verzekerde som met een herbouwwaardemeter vast te stellen. Wanneer er van deze zogenaamde herbouwwaardemeter gebruik gemaakt wordt, biedt de verzekeraar meestal ook een garantie tegen onderverzekering. Deze garantie houdt in dat bij een schade, door de opstal verzekeraar, geen beroep zal worden gedaan op eventuele onderverzekering.
 • Kies de juiste opstalverzekering.
  Zoals hierboven al beschreven bestaan er verschillende opstalverzekeringen. Verzekeraars hanteren regelmatig ook nog eigen namen waarmee ze de dekking van de opstalverzekering omschrijven. Meestal wordt het verschil in dekking omschreven als:
  - de uitgebreide opstalverzekering,
  - de extra uitgebreide opstalverzekering,
  - de alle van buiten komende onheilen dekking.
  Beslis dus vooraf welke dekking u wilt laten verzekeren. Net als de herbouwwaarde is ook de dekkingsvorm deels bepalend voor de uiteindelijk te betalen premie.
 • Maak gebruik van acties.
  Er zijn bijna altijd wel speciale acties van een aantal verzekeraars dat hun marktaandeel in de opstalverzekeringen wil vergroten of een bepaalde target wil halen. Hierdoor zullen zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige opstal verzekering aanbieden. Veel van deze acties zul u op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, of zelfs bij het oversluiten van u bestaande opstalverzekering, kun u hier gebruik van maken.
 • Vergelijk verschillende offertes.
  Als u de prijzen van opstalverzekeringen echt goed wilt vergelijken moet u ook echt verschillende opstalverzekering offertes vergelijken. Dit houdt in dat u moet proberen te variƫren met het aanvragen van offertes voor een opstalverzekering. Vraag dus bijvoorbeeld een offerte bij 'uw eigen verzekeraar', hiermee bedoelen we die verzekeraar of bank, waar u al meerdere verzekeringen hebt lopen. Vraag een aantal offertes bij de grote en bekende banken en verzekeraars en vraag een aantal offertes voor een opstalverzekering bij de kleinere, misschien minder bekende, banken en verzekeraars. Als u dat doet heeft u namelijk ook echt iets om te vergelijken. Dit zal u dan ongetwijfeld een opstalverzekering tegen goede voorwaarden en een gunstige premie gaan opleveren.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.