Verzekeren van oldtimers.

Oldtimer verzekering

Een oldtimerverzekering, ook wel klassiekerverzekering genoemd, is vaak goedkoper dan de standaard auto verzekering en is eenvoudig online af te sluiten. De oldtimerverzekering is over het algemeen bedoeld voor een auto die ouder is dan 15 jaar. Sommige verzekeraars hanteren andere leeftijdsgrenzen die kunnen variëren van 12 tot 25 jaar. De oldtimer auto verzekering kent drie varianten namelijk:
- De oldtimerverzekering met WA dekking,
- De oldtimerverzekering met WA beperkt casco dekking,
- De oldtimerverzekering met volledig casco dekking.
Verder zijn er nog andere factoren van belang bij het afsluiten van een oldtimer verzekering. Sommige verzekeraars eisen een taxatierapport voor een oldtimer verzekering of vergoeden enkel tegen dagwaarde.
Vaak moet u naast de te verzekeren oldtimer ook nog een andere auto of motor bezitten voor het dagelijks gebruik. Meestal geldt bij een oldtimer verzekering ook een maximaal aantal kilometers per jaar. Deze grens is ook wisselend per oldtimer verzekering, maar varieert ergens tussen de 5000 en 10000 km.
Allemaal voorwaarden die per oldtimer verzekering kunnen verschillen en ook van invloed kunnen zijn op de premie. Lees dus voor het afsluiten van een oldtimerverzekering goed de voorwaarden door. Om tot een goed besluit te komen en de goedkoopste oldtimerverzekering te kunnen afsluiten hebben wij een aantal oldtimerverzekeringen met elkaar vergeleken. Naar aanleiding van onze vergelijking hebben we een lijstje met tips samengesteld. Deze tips kunnen u helpen bij het bepalen van de beste en voordeligste oldtimerverzekering voor uw klassieker. Neem ze eens rustig door en doe er u voordeel mee.

    Beste keus  


 

Oldtimerverzekering Tips.

 • Komt uw auto of motor in aanmerking voor een oldtimerverzekering?
  Er zijn veel auto's en motoren die in aanmerking kunnen komen voor een oldtimer verzekering. De leeftijdsgrenzen variëren per verzekeraar. Kijk eerst eens of uw oldtimer of klassieker voor een oldtimerverzekering in aanmerking komt. Dit kan namelijk een hoop premie schelen.
 • Vraag meerdere offertes op.
  Het opvragen van offertes voor een oldtimer verzekering of klassieker verzekering is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Er lijken ook wel steeds meer aanbieders van oldtimerverzekeringen op de Nederlandse verzekeringsmarkt te komen. Beperkt u zich dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van oldtimerverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en de premies en voorwaarden kunnen behoorlijk verschillen.
 • Check de voorwaarden.
  Juist bij oldtimerverzekeringen is het belangrijk om niet alleen naar de aangeboden premie te kijken maar ook naar andere polis voorwaarden zoals:
  - is een andere auto naast de oldtimer verplicht,
  - wat is het maximaal aantal kilometers dat gereden mag worden,
  - op basis van welke waarde wordt de oldtimer verzekerd,
  - mag de oldtimer voor dagelijks vervoer gebruikt worden,
  - wat is het eigen risico.
 • Oldtimer korting.
  Een aantal verzekeraars geeft extra korting als u lid bent van een zogenaamde oldtimer vereniging of oldtimer club. Informeer hiernaar voor u een oldtimer verzekering of klassieker verzekering afsluit. Ook dit is een voordeel dat zonde is om voorbij te laten gaan.
 • Samenvoegen verzekeringen.
  Vaak geven verzekeraars extra korting op een verzekering als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Vaak geldt hoe meer verzekeringen, hoe hoger de korting. De korting geldt ook vaak op het hele verzekeringspakket en kan u dus een aardig voordeel opleveren. Let er natuurlijk wel op dat u uiteindelijk nog voordelig uitbent, want een dure verzekering afsluiten om een hogere pakketkorting te krijgen is niet altijd voordelig.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.