Verzekeringsnieuws.

Zorgpremie 115 euro lager

De premie voor een zorgverzekering is met gemiddeld 115 euro per jaar gedaald. Deze premie daling is ongeveer 60 euro hoger dan de zorgverzekeraars zelf al hadden voorspeld. Door deze premie daling is de gemiddelde jaarpremie voor een zorgverzekering gedaald naar 1100 euro.
De daling van de zorgpremie is voor veel consumenten een reden geweest om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Ongeveer 6,5 procent van de consumenten is in het afgelopen jaar dan ook van zorgverzekering gewisseld. Dat komt neer op ruim 1.1 miljoen consumenten.
Vooral de goedkope (internet)polissen met een ruim aanbod van zorgaanbieders waren erg populair onder de oversluiters. De zogenoemde budgetpolissen, waarbij er maar uit een beperkt aantal zorgaanbieders gekozen mag worden, maar waarbij de premie wel erg laag is, was minder populair dan vooraf verwacht. Uiteindelijk besloten ongeveer 30.000 consumenten naar deze budget zorgverzekeringen over te stappen. Het aantal collectief afgesloten zorgverzekeringen liet het afgelopen jaar ook weer een lichte stijging zien. Waar in 2013 nog 70% van de consumenten een collectieve zorgverzekering hadden afgesloten is dat percentage in 2014 gestegen naar 71%. De collectiviteit korting die voorheen bijna alleen via de werkgever verkregen kon worden is nu voor veel meer huishoudens bereikbaar geworden. Zo zijn er steeds meer consumenten die gebruik maken van collectiviteits korting via bijvoorbeeld hun sportvereniging, gemeente of via een consumentengroep.
Het aantal aanvullende verzekeringen dat vorig jaar werd afgesloten bleef ongeveer gelijk. Hoewel het aantal consumenten met een collectieve zorgverzekering vaak hierbij ook een aanvullende verzekering hebben afgesloten nam het aantal aanvullende verzekeringen onder de overige zorgverzekerden met 1,2% af.
Een andere maatregel om de maandelijkse zorgpremie te verlagen is door het eigen risico te verhogen. Het afgelopen jaar is het aantal verzekerden dat er voor heeft gekozen om het eigen risico te verhogen dan ook met 2% gestegen naar 10%.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.