Verhoging assurantiebelasting

Verzekeringen 100 euro duurder.

De verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21 procent gaat volgens het Verbond van Verzekeraars alle verzekeringnemers of huishoudens gemiddeld meer dan 100 euro per jaar kosten. Dit liet het Verbond onlangs weten in een reactie op de plannen van de formateurs Mark Rutte en Diederik Samsom om de assurantiebelasting te verhogen.
Door de assurantiebelasting te verhogen willen de formateurs de afschaffing van de forensentaks compenseren. De afschaffing van de forensentaks had vooral grote gevolgen voor werknemers, ondernemers en werkgevers. Door de verhoging van de assurantiebelasting op schadeverzekeringen lijken de formateurs de lastenverzwaring over alle Nederlanders te willen verdelen. Op dit moment betalen de Nederlandse huishoudens gemiddeld ruim 800 euro per jaar voor hun schadeverzekeringen. Nu de assurantiebelasting meer dan verdubbeld wordt zal dat bedrag met meer dan 100 euro per jaar gaan stijgen.
Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek had in eerdere berekeningen al aangetoond dat iedere procent verhoging van de assurantiebelasting alle verzekerden ongeveer 125 miljoen extra kost. De huidig voorgestelde verhoging van 11,3% zal de huishoudens in Nederland dus ruim 1,4 miljard euro gaan kosten en dat is toch een aanzienlijke aanslag op de koopkracht.

3 oktober 2012

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.