Verzekeringsnieuws.

Verzekeren kan goedkoper.

De Nederlandse consument geeft te veel geld uit aan verzekeringen en zou honderden euro's per jaar kunnen besparen. Er is op de wereld dan ook geen enkel volk te vinden dat zo goed is verzekerd als de Nederlander.
Het Verbond van Verzekeraars heeft uitgerekend dat we in Nederland ongeveer 79 miljoen euro aan verzekeringspremie betalen en dat is 2,5% van het totaal dat er in de hele wereld aan premies wordt betaald. De Nederlandse consument is met een totaal van meer dan € 5100 aan verzekeringspremies per jaar, dan ook het duurst verzekerde volk ter wereld. Hieruit zou je kunnen opmaken dat Nederlanders zich of te uitgebreid en/of te duur verzekeren. Een ding is echter wel zeker, verzekeren kan een stuk goedkoper. Misschien zijn we met z'n allen ook wel een beetje het doel van verzekeringen uit het oog verloren.
Het doel van verzekeren zou kunnen zijn om risico's af te vangen die je als individu of gezin niet of nauwelijks kunt dragen. De gedachte was dan ook ooit om dit risico te spreiden door iedereen een kleine bijdrage te laten betalen en hen, die door de gevolgen van de verzekerde risico's gedupeerd raakten, schadeloos te stellen. Deze gedachte lijkt in Nederland, maar ook in andere welvarende landen, inmiddels al lang achterhaald. We willen met z'n allen alle risico's afvangen en zijn bereid daar dik voor te betalen.
Sommige verzekeringen zijn nu eenmaal verplicht of noodzakelijk. Denk dan aan de auto- en brommer verzekering, zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, en opstalverzekering. Toch kunnen we ons afvragen of elke verzekering nu wel echt nodig is, zijn we niet gewoon oververzekerd? Zijn we op verschillende punten bijvoorbeeld niet gewoon dubbel verzekerd? Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstand bij uw auto verzekering in combinatie met een losse rechtsbijstandverzekering.
Heeft u op sommige verzekeringen niet een te hoge dekking? Denk dan bijvoorbeeld aan een All-Risk verzekering op een oude auto.
Dit zijn zaken die u vrij eenvoudig zelf kunt constateren door eens al uw verzekeringspolissen naast elkaar te leggen en zich af te vragen of u deze verzekeringen wel allemaal nodig heeft en of u niet dubbel of te hoog verzekerd bent.
Kunnen uw bestaande verzekeringen ook niet gewoon een stuk goedkoper. Verzekeringen kunnen meestal veel goedkoper worden overgesloten als consumenten eens verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Soms kunnen consumenten zelfs geld besparen door hun verzekering op te zeggen en zich vervolgens weer bij hun eigen verzekeraar aan te melden voor een nieuwe verzekering. Verzekeraars bieden namelijk regelmatig nieuwe scherpe tarieven aan die niet van toepassing zijn voor de al bestaande klanten.
Volgens recente schattingen kunnen we met z'n allen ongeveer 8 miljard euro per jaar besparen als we onze verzekeringen eens opnieuw zouden doorlopen en kritisch zouden gaan bekijken en vergelijken.
Dit zou dus betekenen dat verzekeren honderden euro’s per jaar goedkoper kan en we op onze huidige verzekeringen dus veel geld kunnen besparen.
Dit zou dus betekenen dat we op onze huidige verzekeringen honderden euro’s per jaar kunnen besparen en dat verzekeren dus veel goedkoper zou kunnen.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.