Levensverzekeringen

Sterke daling levensverzekeringen

Het aantal individuele levensverzekeringen dat de levensverzekeraars in Nederland hebben verkocht is gehalveerd ten opzichte van 6 jaar geleden. In 2011 verkochten de verzekeraars nog in totaal voor 4 miljard euro aan nieuwe levensverzekeringen en in 2006 bedroeg de verkoop nog het dubbele namelijk ongeveer € 8 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
De belangrijkste verklaring voor deze sterke daling in het aantal verkochte levensverzekeringen kan gevonden worden in de introductie (2008) en sterke groei van het banksparen. Het banksparen is een stuk transparanter dan veel levensverzekeringen en dat verklaart misschien ook gelijk het succes van het banksparen. De gecompliceerde en vaak als woekerpolis aangeduide beleggingsverzekeringen hebben het vertrouwen van veel consumenten in de levensverzekeraars behoorlijk geschaad. De gevolgen van dit lage vertrouwen is ondanks alle pogingen van de verzekeraars om dit vertrouwen terug te winnen nu duidelijk terug te vinden in de lage omzet cijfers. De meeste verzekeraars hebben hun producten al een stuk transparanter gemaakt, maar kampen toch nog met een dalende omzet in de levensverzekeringen.
Het zijn op dit moment dan ook lastige tijden voor verzekeraars. Niet alleen hebben zij te maken met een dalende omzet doordat zij minder individuele levensverzekeringen polissen verkopen, maar ook de financiƫle crisis maakt het levensverzekeraars moeilijk. Zo hebben zij hun financiƫle buffers zien dalen, vallen de rendementen op beleggingen tegen en stijgen de verplichtingen door de extreem lage rente. Kortom lastige tijden voor de levensverzekeraars in Nederland.

januari 2013

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.