Premiestijging verzekeringen

Premies stijgen 10 procent

Het Verbond van Verzekeraars verwacht de komende jaren een stijging van de verzekeringspremies met ongeveer 10 procent. De stijging wordt toegeschreven aan de nieuwe Europese toezichtregels, het zogenoemde Solvency II, waar verzekeraars in Europa aan moeten voldoen. Volgens de voorzitter van het Verbond van Verzekeraars betekenen deze nieuwe regels dat verzekeraars meer kapitaal in reserve moeten hebben en dat kost geld. Het is voor verzekeraars namelijk een stuk goedkoper of ze 10 eurocent per uit te betalen verzekeringseuro achter de hand moeten houden of 40 eurocent.
Ook de vergrijzing zou een steeds grotere rol spelen op de kosten van verzekeraars en zal de komende jaren een negatief effect op de premies kunnen hebben. Langer leven kost geld en dus zullen de premies voor levensverzekeringen de komende jaren verder kunnen stijgen. Verder wijst het Verbond van Verzekeraars er nog op dat grote investeringen van verzekeraars steeds meer uitblijven als gevolg van de Europese schuldencrisis en de aanhoudende lage rente.
Het Verbond van Verzekeraars maakt zich zorgen om deze ontwikkelingen en zal tijdens het jaarlijkse congres van Insurance Europe (IE) dan ook pleiten voor een betere balans tussen buffers en risico’s. Ook wil het verbond waarschuwen voor doorschietende regelgeving, zodat ongewenste effecten als premiestijgingen voorkomen kunnen worden.

2 augustus 2012

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.