Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekeraar loont.

Sinds een aantal jaren is het eenvoudig mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars maken hun polisvoorwaarden en tarieven aan het einde van het jaar bekend en daardoor krijgen consumenten de mogelijkheid om deze tarieven met elkaar te vergelijken. Aangezien we de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar tariefsverhogingen hebben gezien kan voordelig zijn om eens een aantal zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.
De vraag is natuurlijk, hoeveel consumenten maken gebruik van deze mogelijkheden en stappen ook daadwerkelijk over naar een goedkopere of betere zorgverzekeraar. Dit was dan waarschijnlijk ook de reden dat er in Brabant een onderzoek gedaan is naar het overstap gedrag van consumenten. Uit deze resultaten blijkt dat het overstappen van zorgverzekering nog niet vaak gebeurt.
Zo vertelde slechts 30% van de ondervraagden in de afgelopen 5 jaar overgestapt te zijn naar een andere zorgverzekeraar en deed slechts 5% van de ondervraagden dat zelfs meermaals. Als belangrijkste redenen voor het overstappen werden genoemd:
- aansluiting bij een collectieve verzekering,
- lagere premie,
- dekking van de aanvullende verzekering.
Op de vraag waarop de ondervraagde consumenten nu zorgverzekeringen vergelijken kwamen de volgende antwoorden:
- laagste prijs (65%),
- polisvoorwaarden (50%),
- aanvullende verzekering (84%).
Wat wij ook opvallend vonden is dat bijna 40% van de ondervraagden aangaven een verschil van 10 tot 25 euro per maand reden genoeg te vinden om van zorgverzekering te wisselen. Deze winst valt echter na een kleine vergelijking al snel te behalen. Helaas zijn er dus nog steeds te weinig consumenten die zorgverzekeringen vergelijken.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.