Prijsstijging opstal verzekeringen

Opstalverzekering duurder

De premies voor een opstalverzekering zullen de komende tijd tot wel 15 procent kunnen gaan stijgen. Een aantal verzekeraars lijkt momenteel verlies te draaien op de opstalverzekeringen en heeft daarom besloten om de premie te gaan verhogen. Volgens de verzekeraars is de premiestijging nodig om de extra kosten door het extreme weer te kunnen vergoeden. De afgelopen 4 jaar is er sprake geweest van strenge winters en onstuimig herfstweer, waardoor veel woningen waterschade hebben opgelopen. Behalve het extreme weer wordt ook nog de stijging in de bouwkosten genoemd als reden voor de premiestijging.
Vooralsnog hebben de volgende drie verzekeraars een premiestijging aangekondigd:
- Centraal Beheer (+ 15%),
- Nationale Nederlanden (+ 8%),
- Delta Lloyd (+ 5%).
Nu deze drie grote maatschappijen de opstalverzekering duurder gaan maken zullen ongetwijfeld een aantal ander maatschappijen volgen en moeten consumenten rekening houden met een stijging van de premie voor de opstalverzekering van enkele tientjes per jaar.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.