Verzekeringsnieuws.

Onverzekerde voertuigen aangepakt

Ieder voertuig zal vanaf 1 juli 2011 minimaal één keer per jaar gecontroleerd worden of het verzekerd is. Dat heeft het Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) bekendgemaakt. Deze extra controles volgen op een wetswijziging die per 1 juli van kracht is. Deze wetswijziging bepaald dat de controle op wettelijke verplichte verzekering wordt geïntensiveerd en de boetes eenvoudiger zijn af te handelen. Door de intensivering van deze controles kunnen mensen die hun auto, motor of brommer niet verzekeren straks vrijwel zeker een boete van 380 euro tegemoet zien. Deze boete kan maximaal drie keer per jaar worden uitgedeeld waardoor de totale boete jaarlijks kan oplopen tot 1140 euro. Als bij een vierde controle blijkt dat het voertuig nog steeds niet is verzekerd, dan komt de zaak voor de strafrechter.
De boete is een administratieve boete waardoor het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) de boete kan opleggen en het geld ook kan innen. Als de betrokkene weigert te betalen dan kan het bureau beslag leggen op inkomsten.
De controles gebeurden tot nu toe steekproefsgewijs. De verwachting is dat door deze wetswijziging en de toename van de controles het aantal onverzekerde auto's en andere voertuigen zal gaan halveren.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.