Verzekeringsnieuws.

Klantbelang moet centraal

Verzekeraars zullen beter hun best moeten doen om het klantbelang weer centraal te stellen en zullen hun producten transparanter en eenvoudiger moeten maken. Dat constateerde de Monitoring Commissie voor de verzekeraars al in december 2011 en is nu ook bevestigd door de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).
Waar banken onlangs nog een compliment van de AFM mochten ontvangen over het vereenvoudigen en transparanter maken van hun producten blijken de verzekeraars achter te blijven. Vooral op het gebied van sparen en hypotheken hebben de banken slechte en ondoorzichtige producten geschrapt en vervangen voor goedkopere en transparantere varianten. Op deze wijze hebben zij volgens de AFM aangetoond de klant weer centraal te willen stellen.
Verzekeraars doen echter nog te weinig om de klant weer centraal te stellen en zullen dit dus weer hoger op de agenda moeten zetten om de AFM tevreden te stemmen. De AFM had eerder in 2009 de financiƫle sector al op de vingers getikt over het gevoerde klant en productbeleid. Helaas hebben de verzekeraars in Nederland nog niet voldoende gehoor gegeven aan deze kritiek. De AFM heeft toegezegd ook in de toekomst het klantbeleid van de verzekeraars te blijven volgen.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.