Verzekeringen ingewikkeld voor jongeren.

Jongeren vinden verzekeren ingewikkeld.

De meeste jongeren vinden verzekeringen te ingewikkeld en weten niet goed wat nu wel en wat nu niet te verzekeren. Dit blijkt uit een recent onderzoek van MTV Networks. Zij hebben een onderzoek gedaan onder een groep van 550 jongeren tussen 16 en 25 jaar.
Hierin werden de jongeren vragen gesteld over verzekeringen en hun ervaring met verzekeren.
Jongeren geven echter wel ongeveer 10% van hun inkomen uit aan verzekeringen en de meeste zien dan ook wel het belang van verzekeren.
Toch lijkt een gebrek aan verzekeringskennis een beperking voor veel jongeren om zich goed te verzekeren. Als jongeren informatie over verzekeringen ophalen is dit veelal informatie van het internet of via andere media als televisie. Vooral specifieke websites over verzekeringen en vergelijkingssites lijken een belangrijke informatiebron voor veel jongeren.
Uit andere onderzoeken, zoals dat van MoneyView, blijkt dat jongeren zich ook steeds minder verzekeren. Zo is het aantal inboedelverzekeringen onder jongeren in de afgelopen twee jaar met ruim 7% afgenomen.
Het imago van verzekeraars helpt helaas ook niet mee om het vertrouwen van de jongeren te winnen. Vaak worden zij als log en duur bestempeld.
De verzekeraars voelen deze daling in verzekeringen direct in hun portemonnee en lijken zich de kritiek dan ook aan te trekken. Na de verschillende ondoorzichtige verzekeringen en woekerpolissen uit het verleden proberen de meeste verzekeraars hun nieuwe klanten, waaronder veel jongeren,
nu te lokken met duidelijke en eenvoudige producten. Eenvoud en duidelijkheid lijken het devies voor de toekomst. Nu maar hopen dat de jongeren zich niet zozeer meer gaan verzekeren maar zich vooral beter en bewuster gaan verzekeren.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.