Schadevrije jaren inzien

Inzage in schadevrije jaren

Eindelijk is het dan zover, het eenvoudig inzage krijgen in het aantal schade vrije jaren van uw autoverzekering. Veel consumenten die een nieuwe autoverzekering willen afsluiten bij een andere verzekeraar of die gewoon eens een aantal autoverzekeringen willen vergelijken hebben vaak een probleem om het aantal schadevrije jaren te achterhalen. Hierdoor is het lastiger om de exacte nieuwe premie te bepalen en is het ook lastiger om een nieuwe (vaak goedkopere) autoverzekering af te sluiten.
Nu wordt het aantal schadevrije jaren nog centraal geregistreerd bij het Roydata. Consumenten kunnen deze databank echter zelf niet raadplegen en zijn dus vaak afhankelijk van de informatie die zij zelf bij de verzekeraar moeten opvragen.
Het verbond van verzekeraars heeft echter onlangs besloten dat er meer helderheid voor consumenten over het aantal schadevrije jaren moet komen. Daarom zal vanaf 1 januari 2014 verplicht het aantal het aantal schadevrije jaren bij de jaarlijkse premienota, op het polisblad of bij het bewijs van premiebetaling vermeld gaan worden. Een aantal verzekeringsmaatschappijen biedt deze informatie al aan op het polisblad of via hun website maar een aantal verzekeraars doen dit nog niet.
Verder is besloten dat bij beƫindiging van de motor en of autoverzekering het aantal schadevrije jaren door alle verzekeraars op dezelfde manier moet worden vastgesteld. Wie dus eenvoudig de premie van zijn auto verzekering wil vergelijken met die van andere verzekeraars kan vanaf volgend jaar het aantal schadevrij jaren aflezen van zijn polisblad of betalingsnota. Tot die tijd zult u het aantal schadevrij jaren nog bij de verzekeraar zelf moeten opvragen of kunt het aantal schadevrije jaren via de website van uw verzekeraar opvragen of raadplegen.

juni 2013

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.