Verzekeringsnieuws.

Independer verliest onafhankelijkheid

Vergelijkingssite Independer.nl is overgenomen door verzekeraar Achmea en lijkt daarmee de status van onafhankelijke vergelijker kwijt te raken. De onafhankelijkheid van Independer kwam al eerder in het geding toen enkele ziektekosten verzekeraars melden dat zij niet of niet correct in de vergelijking van Independer werden meegenomen. Toch had de vergelijkingssite inmiddels wel een naam opgebouwd in het onafhankelijk vergelijken van verzekeringen, hypotheken en kredieten. Met de overname door Achmea lijkt deze onafhankelijkheid in het geding te komen.
Achmea is met bijna 19 miljard aan premieomzet één van de grootste verzekeraars van ons land en heeft nu een meerderheidsbelang van 77% genomen in tussenpersoon Independer. Door de overname van misschien wel de bekendste vergelijkingssite van Nederland kan Achmea zijn positie op de Nederlandse markt nog verder versterken.
Volgens de Independer en Achmea blijft de objectiviteit van vergelijkingssite independer.nl voor consumenten gegarandeerd en behouden alle verzekeraars gelijke kansen in de vergelijking. De objectiviteit van Independer.nl en de privacy van consumenten moeten door de raad van toezicht moet onder leiding van Arthur Docters van Leeuwen worden gewaarborgd.
De vraag is natuurlijk hoe consumenten zullen reageren op deze overname en of zij overtuigd zullen blijven van de onafhankelijkheid en objectiviteit van Independer.nl. Ook is het maar de vraag of alle verzekeraars hun producten nog willen laten vergelijken op Independer.nl. Independer zal ongetwijfeld verder gaan als objectieve vergelijker, maar aan de onafhankelijkheid lijkt met deze overname toch echt een einde te zijn gekomen.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.