Verzekeringsnieuws.

Gelijke premie man en vrouw

Vanaf 21 december 2012 mag er geen onderscheid gemaakt worden tussen mannen en vrouwen bij het bepalen van de verzekeringspremie. Mannen en vrouwen zullen vanaf die datum dus een gelijke premie moeten betalen. Dit heeft de Europese Commissie bepaald. Deze nieuwe richtlijnen voor verzekeraars bij de premiebepaling zijn een direct gevolg van een uitspraak van het Europees Hof van Justitie.
Dat bepaalde in maart 2011 dat de vaststelling van de verzekeringspremie, op basis van het geslacht van de verzekerde, discriminatie is.
Of premies voor mannen omlaag of voor vrouwen omhoog zullen gaan zal afhangen van het type verzekering. Vrouwen hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan mannen. Dat houdt in dat vrouwen voor bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering gemiddeld lagere premies zullen betalen dan mannen. Bij lijfrentes is dit echter andersom en betalen mannen over het algemeen nog een lagere premie dan vrouwen. Dit onderscheid mag met ingang van 21 december 2012 dus niet meer gemaakt worden.
Het nieuwe uniseks tarief zal alleen gaan gelden voor nieuwe verzekeringen. Premies van bestaande verzekeringen hoeven vooralsnog niet aangepast te worden.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.