Verzekeren moet eenvoudiger en duidelijker.

Eenvoud en duidelijkheid.

Dat is wat consumenten verwachten van een verzekering. Dit is gebleken uit de CVS Consumentenmonitor, een representatief consumentenonderzoek dat het Verbond van Verzekeraars dit jaar al weer voor de zevende keer heeft uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de ondervraagde consumenten veel belang hechten aan eenvoud van een verzekering en duidelijke polisvoorwaarden.
Ruim driekwart van de ondervraagde consumenten (72 procent) geeft aan de polisvoorwaarden door te nemen voor er wordt overgegaan tot het afsluiten van een verzekering. Van deze consumenten geeft echter 19% aan dat zij de polisvoorwaarden niet goed begrijpen. Hier ligt dan dus ook nog een schone taak voor de verzekeraars. Als zij aan de verwachting van de consument willen voldoen kunnen zij zich al snel en eenvoudig verbeteren door de polisvoorwaarden voor een ieder inzichtelijk en begrijpelijk te maken.
Het imago van de verzekeraars ligt in 2010 nog steeds lager dan enkele jaren geleden. Daar waar zeven jaar geleden 70% van de consumenten nog aangaven dat de verzekeraars een positief imago hadden ligt dit percentage nu op zo'n 50%. Dit percentage lijkt echter stabiel laag en zal waarschijnlijk veroorzaakt worden door de verschillende woekerpolis affaires en het inzicht dat de consumenten nu zelf krijgen dat verzekeren veel goedkoper kan.

 
 

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.