Lijfrente verzekeren.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering valt onder de levensverzekeringen en heeft tot doel om periodiek of eenmalig een uitkering te doen. Vaak wordt een lijfrenteverzekering gebruikt om pensioen aan te vullen. We kennen verschillende soorten lijfrente verzekeringen namelijk:
- de oudedags lijfrenteverzekering, is de bekendste lijfrenteverzekering en wordt gebruikt voor het aanvullen van een eventueel pensioentekort,
- de nabestaanden lijfrenteverzekering, is een lijfrenteverzekering die dient als voorziening voor de nabestaanden en wordt uitgekeerd vanaf het moment dat de verzekerde komt te overlijden,
- de tijdelijke oudedags lijfrenteverzekering, is van tijdelijke aard en mag vooralsnog (2010) ingaan vanaf u 65-ste levensjaar,
- de overbrugging lijfrenteverzekering, is een lijfrenteverzekering (of lijfrentepensioen) dat dient als overbrugging tussen de gewenste pensioendatum en het 65 levensjaar.
Deze lijfrenteverzekeringen worden meestal aangewend ter compensatie van een pensioentekort. Lijfrenteverzekeringen zijn vrijwillige verzekeringen en moeten dan ook zelf geregeld worden. De lijfrentepolis financiering kan op twee verschillende manieren gebeuren, namelijk d.m.v. een periodieke premie (lijfrente premie) of met een eenmalige koopsom (lijfrente koopsom). Uiteraard is de hoogte van deze lijfrentepremie afhankelijk van verschillende factoren als hoogte van het op te bouwen kapitaal, type lijfrente verzekering, leeftijd, maar zeker ook van de aanbieder van de lijfrente verzekering. Wij hebben een aantal lijfrente verzekeringen met elkaar vergeleken. De verschillen die wij tegenkwamen tijdens onze vergelijking waren aanzienlijk. Als wij meerdere offertes naast elkaar leggen zien wij grote verschillen in zowel voorwaarden, kosten als premie. Hierdoor kan de goedkoopste lijfrenteverzekering zomaar twee tot drie maal goedkoper zijn dan de duurste lijfrente verzekering. Wij hebben, om u enigszins op weg te helpen bij het vinden van een betrouwbare en voordelige lijfrenteverzekering, een lijstje met tips voor u samengesteld. Neemt u deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

 

Lijfrenteverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes / prijsopgaves op.
  Bij de meeste aanbieders van lijfrenteverzekeringen kun u online erg eenvoudig een offerte opvragen. Er is gebleken dat er grote verschillen in zowel premie als voorwaarden zijn tussen de verschillende lijfrente verzekeraars. Het opvragen van een offerte is gratis en vrijblijvend, beperkt u zich dus niet tot slechts één1 enkele offerte. Dit kan u nu veel premie besparen en straks veel geld opleveren.
 • Kies de juiste verzekering.
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende lijfrenteverzekeringen mogelijk. Bepaal dus eerst voor welk doel u de lijfrente verzekering wilt afsluiten. Het afsluiten van de verkeerde lijfrentepolis kan ook erg kostbaar zijn. Bij twijfel, raadpleeg een specialist.
 • Kunt u lijfrenteverzekering premies aftrekken van de belasting?
  Onder bepaalde voorwaarden zijn de betaalde premies voor het opbouwen van een lijfrente, aftrekbaar van de belasting. Dit wordt ook wel lijfrenteaftrek genoemd. Bepaal of dat ook bij uw het geval is. De belastingdienst kunt u hier de meest actuele informatie over verstrekken. Ook kunt u bij de belastingdienst eenvoudig uw lijfrente berekenen. Over het algemeen geldt dat als u de betaalde lijfrente premies voor u lijfrenteverzekering kunt aftrekken van de belasting, dat de uitkering van de lijfrente in dat geval wel fiscaal belast wordt.
 • Vergelijk 'echt' verschillende aanbieders.
  Bij het vergelijken van lijfrenteverzekeringen is het van belang ook werkelijk verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vraag daarom bij zowel de bekende verzekeraars als bij de minder bekende banken en verzekeraars een lijfrenteverzekering offerte op. Er zijn voldoende aanbieders en door het vergelijken van ook echt verschillende aanbieders kunt u een beter beeld krijgen van zowel premies als voorwaarden.
 • Beslis niet in 1 dag.
  Geeft u zichzelf de tijd om de juiste beslissing te nemen over welke lijfrenteverzekering of lijfrentepolis er nou het meest geschikt is. Leg offertes naast elkaar en vergelijk deze grondig. Weeg ook eens af of u de investering die u van plan bent te gaan doen wel over hebt voor het doel dat u wilt bereiken. Laat u dan ook niet alleen leiden door haast. Sommige offertes hebben inderdaad een beperkte geldigheidsduur, maar zorg er in ieder geval voor dat u alles goed hebt afgewogen en goed bent voorgelicht, zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.