Verzekeren van uw inboedel.

Inboedelverzekering

Er zijn in Nederland vele verzekeraars die een inboedelverzekering aanbieden. Er zitten behalve de prijs ook vaak nog inhoudelijke verschillen tussen de verschillende inboedel verzekeringen. Een belangrijk verschil is vaak het verschil in dekking. U kunt in Nederland de inboedelverzekeringen verdelen in twee soorten dekking namelijk:
- extra uitgebreid, dit is de meest voorkomende en standaard dekking
- alle van buiten komende onheilen, ook wel All Risk genoemd.
De eerste dekking is meestal ook de goedkoopste inboedelverzekering. Verder is de premie natuurlijk afhankelijk van factoren als de verzekerde som, of met andere woorden wat bedraagt de waarde van de te verzekeren inboedel. Ook hier kunt u weer verschillen vinden tussen de verschillende aanbieders van inboedel verzekeringen en wa inboedel verzekeringen. Veel verzekeraars maken tegenwoordig, voor het bepalen van de verzekerde som voor een inboedelverzekering, gebruik de zogenaamde inboedelwaardemeter. Ook aan de hand van deze waardebepaling kunt u tegen verschillen aanlopen. Al met al zijn er dus verschillende zaken die de premie van een inboedel verzekering kunnen bepalen. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer inboedelverzekeringen rechtsreeks via het internet af te sluiten. Vele verzekeraars hebben aantrekkelijke internet acties die u een aardig voordeel kunnen opleveren. Wij hebben een groot aantal inboedelverzekeringen met elkaar vergeleken en zijn tegen grote verschillen voor zowel premie als voorwaarden aangelopen. Om u te helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste inboedelverzekering hebben wij een aantal tips opgesteld. Lees deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

 

Inboedelverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes / prijsopgaves op.
  Bijna alle verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden doen dit ook via het internet. Het opvragen van een offerte of prijsopgave voor een inboedelverzekering is dan ook zeer eenvoudig via het internet te doen. Beperkt u zich dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere verzekeraars. Het aanvragen van offertes is gratis, er zitten geen verplichtingen aan vast en de premies en voorwaarden kunnen aardig verschillen.
 • Waak voor onderverzekering of oververzekering.
  De te betalen premie is grotendeels afhankelijk van de waarde van de inboedel die verzekerd moet worden. U kunt die waarde op verschillende manieren bepalen of laten bepalen. U kunt natuurlijk zelf al u bezittingen doorlopen en de bedragen optellen, maar dit is doorgaans de minst betrouwbare en meest tijdrovende manier om de waarde voor uw inboedelverzekering vast te stellen. Een andere manier is om de inboedel waarde te laten vaststellen. Dit kan door middel van taxatie of met behulp van de zogenaamde inboedelwaardemeter. Vele verzekeraars hanteren deze inboedelwaardemeter bij het vaststellen van de waarde voor de inboedelverzekering. Het gebruik ervan is eenvoudig, u vult een aantal gegevens in en de inboedelwaardemeter bepaald vervolgens de waarde van de te verzekeren inboedel. De meeste verzekeraars accepteren deze wijze van waardebepaling en geven gelijk een garantie tegen onderverzekering. Het voordeel is dat deze manier van waarde bepalen eenvoudig is, het de garantie biedt tegen onderverzekering en de te verzekeren inboedel vervolgens automatisch jaarlijks geïndexeerd wordt. Een nadeel kan zijn de kans op oververzekering en de daarbij behorende te hoge premie.
 • Voeg verzekeringen samen.
  Vaak geven verzekeraars extra korting als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Dit kan soms aardig oplopen zeker als het om meerdere verzekeringen gaat. Let er natuurlijk wel op dat de u niet teveel betaald aan de inboedelverzekering die u aan het pakket zou toevoegen, want dan ben u alsnog duur uit.
 • Vergelijk 'echt verschillende' offertes.
  Als u de prijzen van inboedelverzekeringen goed wilt vergelijken moet u ook echt verschillende prijsopgaves en offertes vergelijken. Vraag dus niet alleen bij 'u eigen verzekeraar' een offerte, vraag ook niet alleen offertes op bij uitsluitend grote verzekeraars, maar combineer eens een aantal grotere bekende verzekeraars met offertes voor inboedelverzekeringen van de zogenaamde 'kleinere' verzekeraars. U heeft dan namelijk ook echt iets om te vergelijken en dat bespaart u straks geld op u nieuwe inboedelverzekering.
 • Beslis niet in 1 dag.
  Vaak sluit u een inboedelverzekering over een langere periode af. Het is typisch zo een verzekering die u eigenlijk ieder jaar maar weer betaalt en waar u ook vaak geen omkijken meer naar hebt. Toch staat u daar vaak bij het afsluiten niet bij stil. Als u dus een te dure inboedelverzekering afsluit, zal u daar waarschijnlijk ook nog jaren te veel voor gaan betalen. Het is dus van belang dat u een weloverwogen keuze maakt. Beslis dus niet in 1 dag als dat niet nodig is.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.