Verzekeren van uw hond en kat.

Huisdierenverzekering

De huisdierenverzekering is sterk in opkomst. Veel honden en katten bezitters sluiten een speciale huisdierenverzekering af om zich te verzekeren tegen de onverwachte ziektekosten dat een bezoek aan de dierenarts kan veroorzaken. Juist als het gaat om een huisdier wilt u vaak verzekerd zijn van goede zorg en wilt u niet voor de keuze hoeven te komen staan of een bepaalde behandeling zich wel kunt veroorloven. Als uw hond of kat ziek is wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten.
Dit is dan ook precies het doel van de huisdierenverzekering. Een huisdierenverzekering dekt vrijwel alle medische kosten voor uw huisdier. Dit gaat dan meestal over zowel de medische behandelkosten in Nederland als over de kosten van medicijnen etc..
De huisdierenverzekering kent verschillende varianten en namen. Zo zijn er speciale huisdierenverzekeringen die alleen uw hond verzekeren of die zich richten op het verzekeren van uw kat. Ook een combinatie van deze verzekeringen of andere huisdieren kunnen onder de dekking vallen. Buiten de standaard pakketten bestaan er ook verschillende aanvullende verzekeringen voor huisdieren. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering voor:
- Sterilisatie en castratie,
- Vaccinatie,
- Gebitsbehandelingen,
- Crematie.
Kortom voldoende reden om zich voor u een huisdierenverzekering gaat afsluiten eerst eens af te vragen wat u nu eigenlijk allemaal precies verzekerd wilt hebben. Wij hebben een aantal huisdierenverzekeringen, hondenverzekeringen en kattenverzekeringen met elkaar vergeleken. De verschillen tussen deze verzekeringen waren behalve het verschil in premie ook erg verschillend in dekking en voorwaarden. De goedkoopste huisdierenverzekering was bijna drie maal goedkoper dan de duurste verzekering. U kunt dus veel geld besparen met het vergelijken, maar kijk ook eens naar andere zaken dan alleen de laagste premie. Om u enigszins te helpen hebben wij een aantal handige tips voor u opgesteld. Lees deze eens door en doe er uw voordeel mee.


 

Huisdierenverzekering Tips.

 • Vergelijk huisdierenverzekeringen.
  Zoals dit eigenlijk voor iedere verzekeringsvorm geldt, is het ook bij een huisdierenverzekering van belang om voor u een huisdierenverzekering gaat afsluiten eerst eens een aantal verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit geeft u een goed beeld van wat er allemaal speelt bij een huisdierenverzekering. Welke mogelijkheden zijn er. Wat kost een huisdierenverzekering en wie biedt u de goedkoopste verzekering en de beste dekking. Het vergelijken is erg eenvoudig en snel online te doen. U kunt zichzelf na een korte vergelijking al snel veel geld maar vooral veel zorgen besparen.
 • Bepaal wat u wilt verzekeren.
  Voor u een huisdierenverzekering gaat afsluiten is het van belang om eerst eens vast te stellen wat u nu eigenlijk wilt verzekeren. Doordat u verzekeringen met elkaar vergelijkt weet u nu wat er te koop is. Nu is het zaak om te bepalen wat u zelf wilt. Voor welke dekking gaat u kiezen en wat wilt u hier voor betalen. Kortom welke verzekering is er het beste geschikt voor zowel u als uw huisdier.
 • Dekking.
  De premie van een huisdierenverzekering is in sterke mate afhankelijk van de hoogte van de dekking. Let echter niet alleen op de hoogte van de dekking maar ook op de voorwaarden van de dekking. U heeft niets aan een hoge dekking met slechte voorwaarden en omgekeerd.
 • Eigen risico.
  De premie voor een huisdierenverzekering wordt meestal lager als er een eigen risico van een bepaald bedrag of percentage in de verzekering is opgenomen. Buiten dat het eigen risico de premie kan verlagen, moet u natuurlijk wel op de hoogte zijn van dit eigen risico. Let dus op of de verzekering die u wilt afsluiten een eigen risico heeft, hoe hoog dit is en of u dat wilt.
 • Huisdierenverzekering aanbiedingen.
  Er zijn geregeld speciale acties en aanbiedingen voor huisdierenverzekeringen. Ook zijn er vaak speciale acties voor jonge huisdieren en puppies. Deze aanbiedingen kunnen erg voordelig zijn, maar ook hier geld dat u zich altijd zal moeten verdiepen in wat u nu eigenlijk wilt verzekeren en of deze aanbieding daar aan voldoet. Is de aanbieding echt wel een aanbieding en hoelang geldt deze (tijdelijke) lage premie voor uw huisdierenverzekering nu eigenlijk. Een huisdierenverzekering sluit u vaak voor langere tijd af, dus een korting van een paar euro over een korte periode hoeft niet altijd een besparing te betekenen. Dit wil niet zeggen dat alle aanbiedingen slecht kunnen uitpakken. Integendeel zelfs, zolang als u maar het hele plaatje bekijkt en zich niet blindstaart op (tijdelijke) lage premie of tijdelijke extra gunstige voorwaarden.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.