Bescherming tegen dubbele woonlasten.

Dubbele woonlastenverzekering

Zeker in tijden dat het allemaal wat minder gaat op de woningmarkt hebben veel mensen de vrees dat zij, na het kopen van een nieuwe woning, hun oude huis minder gemakkelijk kwijtraken. Deze angst is ook zeker niet ongegrond. De gemiddelde duur dat een huis te koop staat is toegenomen. In een aantal regio's in Nederland is de gemiddelde verkooptijd zelfs zeer sterk toegenomen.
Ook de verkoopprijzen van woningen komen hierdoor onder druk te staan.
De verzekeringswereld en hypotheekwereld zijn hier handig op ingesprongen. Zij hebben een 'nieuw' product ontwikkeld namelijk de zogenaamde dubbele woonlasten verzekering, ook wel bekend onder andere namen als bijvoorbeeld de 'Koop Zonder Zorgen verzekering' of ‘Dubbele woonlasten bescherming’. Deze verzekering lijkt voor een heleboel mensen een oplossing te bieden. Niet alleen de vervelende financiële consequenties die dubbele lasten met zich meebrengen worden hiermee afgedekt, maar ook de angst en onrust die het (niet) verkopen van uw oude huis teweegbrengen kunnen hiermee verminderd worden.
Wij hebben ons eens in deze dubbele woonlastenverzekering verdiept en hebben een aantal van deze dubbele woonlastenverzekeringen met elkaar vergeleken. De voorwaarden en premies kunnen namelijk sterk verschillen. Aan de hand van onze vergelijking hebben wij een aantal tips voor u opgesteld die u straks misschien kunnen helpen bij het vinden van de voor u voordeligste dubbele woonlasten verzekering.

 

Dubbele woonlastenverzekering Tips.

 • Vergelijk.
  Er zijn momenteel nog niet zo heel veel aanbieders van dubbel woonlasten verzekeringen, maar dit veranderd snel, want er komen namelijk in snel tempo steeds meer verzekeraars bij die deze verzekeringen aanbieden. Er zijn namelijk steeds meer consumenten die zich tegen dubbele woonlasten willen beschermen. Het vergelijken van verschillende offertes is bij iedere verzekering nuttig en zeker dus ook in dit geval. Het grote voordeel van het opvragen en vergelijken van meerdere offertes is dat u niet alleen de goedkoopste verzekering zult vinden, maar u ook steeds wijzer wordt. U zult zich de materie eenvoudig eigen maken en u zult zich niet snel laten verleiden door mooie praatjes.
 • Meefinancieren.
  Vaak kunt u de dubbele woonlasten verzekering meefinancieren met uw hypotheek. Het bedrag dat u hiervoor kan meefinancieren is relatief laag en zult u dus ook nauwelijks merken in uw maandelijkse lasten. Het meefinancieren betekent uiteraard wel dat u gedurende de gehele looptijd van de hypotheek nog betaald voor deze dubbele woonlasten verzekering cq. bescherming.
 • Uitkeringsduur.
  De dubbele woonlastenverzekering geeft u geen oneindige bescherming op dubbele woonlasten. Vaak wordt de maximale uitkeringsduur van de verzekering bepaald op 12 maanden. Houdt hier dus rekening mee voor u gaat afsluiten.
 • Wachttijd.
  Zoals er vaak een maximale duur wordt gesteld bij een dubbele woonlasten verzekering kan er ook een wachttijd worden gesteld. Dit kan betekenen dat de eerste periode van dubbele lasten alsnog voor uw eigen rekening is. Let dus al, voor u een dubbele woonlastenverzekering gaat afsluiten, op de duur van de wachttijd.
 • Aanvullende voorwaarden.
  Een ander aandachtpunt van een dubbele woonlastenverzekering kunnen de aanvullende voorwaarden zijn. Met aanvullende voorwaarden bedoelen wij dan zaken als dat er een maximum verkoopprijs van het oude huis kan worden verlangd, of dat de verzekering alleen kan worden afgesloten in combinatie met een nieuwe hypotheek.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.