Verzekeren van uw caravan of vouwwagen.

Caravanverzekering

Met een caravanverzekering kunt u allerlei soorten caravans, vouwkampeerwagens en aanhangers verzekeren. De caravan verzekering is verkrijgbaar is vele soorten en maten. Behalve de verschillende dekkingsvormen zoals:
- basisdekking,
- casco dekking en
- volledige dekking,
bestaan er ook nog verschillende aanvullende modules die te verzekeren zijn. Denk hierbij aan een aanvullende caravanverzekering met dekking voor hagel en stormschade of een aanvullende caravan verzekering met inventaris/inboedel dekking. Vragen als “welke caravan verzekering is nou het beste geschikt” en “welke caravanverzekering is nou het voordeligst” zijn dus afhankelijk van meerdere factoren. Vele verzekeraars bieden u de mogelijkheid zelf u caravan verzekering samen te stellen. U kiest de dekking die het beste bij uw situatie past en betaalt alleen voor die zaken die u echt wilt verzekeren. We hebben een groot aantal caravanverzekeringen zowel in prijs als in voorwaarden met elkaar vergeleken. Uit onze vergelijking zijn grote verschillen naar voren gekomen. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste caravan verzekering was aanzienlijk en dan spreken we nog niet eens over de verschillen in polisvoorwaarden. Om u op weg te helpen bij het bepalen van de beste en voordeligste caravanverzekering in uw situatie hebben een lijstje opgesteld met handige tips. Lees deze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

 

Caravanverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Het opvragen van offertes is tegenwoordig zeer eenvoudig via het internet te doen. Het kost u relatief weinig tijd en kan u al gauw vele euro’s besparen op u caravanverzekering. Beperkt u zich dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van caravanverzekeringen. Het opvragen van meerdere caravanverzekeringen geeft u automatisch ook meer inzicht in de premies en voorwaarden waartegen deze verzekeringen worden afgesloten. Kortom het opvragen van meerdere offertes kost relatief weinig extra tijd en geeft u behalve meer keuze ook meer inzicht.
 • Kies de juiste dekking.
  Zoals u hierboven al kunt lezen zijn er verschillende varianten voor een caravanverzekering mogelijk. Behalve de dekkingskeuze (basis, casco, of volledige dekking) zijn er ook nog andere varianten mogelijk. Een aantal verzekeraars bieden de keuze om een caravan verzekering af te sluiten tegen bijvoorbeeld een dagwaarde dekking of een nieuwwaarde dekking. Ook dit is uiteraard weer van invloed op de uiteindelijk te betalen premie. Verder is de premie natuurlijk nog afhankelijk van mogelijke aanvullende verzekeringen die u nog kunt afsluiten. Bepaal dus vooraf wat u wilt verzekeren.
 • Vergelijk 'echt verschillende' offertes
  Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar wat wij hiermee bedoelen is dat het van belang is om bij het opvragen van offertes voor een caravanverzekering te variëren in aanbieders. Vraag dus niet alleen een offerte op bij de grote verzekeraars en banken, of juist alleen bij de kleine verzekeraars en banken, maar probeer dit te variëren. Er zijn onder de aanbieders van caravanverzekeringen een aantal verzekeraars dat misschien in eerste instantie niet bekend staat als caravanverzekeraars, maar zeker wel zeer gunstige aanbiedingen kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ANWB of de BOVAG. Er is voldoende aanbod in caravanverzekeringen en door het vergelijken van ook echt verschillende offertes kun u een beter beeld krijgen van de verschillende caravanverzekeringen die er zijn en de prijzen die daar bij horen.
 • Maak gebruik van acties.
  Er zijn bijna altijd wel acties van aanbieders van caravanverzekeringen die hun marktaandeel in de caravanverzekeringen willen vergroten. Hierdoor zullen zij tegen gunstige voorwaarden een goedkope of misschien zelfs wel de goedkoopste caravanverzekering aanbieden. Bijna al deze acties kunt u op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering, of zelfs bij het oversluiten van u bestaande caravanverzekering, kun u hier gebruik van maken.
 • Voeg verzekeringen samen.
  Vaak geven verzekeraars extra korting als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Deze korting kan soms aardig oplopen. De korting wordt dan namelijk vaak over het hele pakket gerekend en niet alleen over de nieuw af te sluiten verzekering. Let er natuurlijk wel op dat de u niet teveel betaald voor die nieuwe caravanverzekering die u aan een bestaand verzekeringspakket zou toevoegen, want dan ben u uiteindelijk alsnog duur uit.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.