Verzekeren van uw brommer of scooter.

Brommerverzekering

Een brommerverzekering of scooterverzekering is een verplichte verzekering en dekt standaard de schade die u met de brommer of scooter toebrengt aan anderen. Er zijn verschillende bromfietsverzekeringen en scooterverzekeringen mogelijk namelijk:
- de wettelijke aansprakelijkheid bromfietsverzekering, vaak ook WA brommerverzekering of WA scooterverzekering genoemd,
- de WA plus brommerverzekering met beperkt Casco,
- de All Risk bromfietsverzekering, dit is een WA bromfietsverzekering plus een volledige casco dekking.
De premie voor een WA bromfietsverzekering wordt jaarlijks vastgesteld. De WA bromfietsverzekering dekt de schade die u met de brommer toebrengt aan anderen. Wilt u echter meer verzekeren, denk aan de schade aan eigen brommer of scooter, of diefstal dan moet u al gauw gaan denken aan een WA plus of All-Risk bromfietsverzekering. De verschillende brommmer verzekeraars bieden ook verschillende brommerverzekeringen aan. Na het vergelijken van verschillende brommmer en scooter verzekeringen komen er duidelijke verschillen in uiteindelijk te betalen premie en voorwaarden naar voren. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeraars die een hogere premie berekenen voor inwoners van grote steden, maar ook de premies voor vooral aanvullende verzekeringen kunnen aardig schelen. Wij hebben inmiddels een aantal verschillende brommer en scooterverzekeringen met elkaar vergeleken en hebben aan de hand van onze vergelijking een lijstje samengesteld die u kunnen helpen bij het vinden van de voordeligste brommerverzekering voor uw brommer of scooter. Doe hier uw voordeel mee. Uiteindelijk wil iedereen de beste en goedkoopste bromfietsverzekering voor zijn brommer of scooter afsluiten. De tips zijn gratis en kunnen u veel geld en ongemakken besparen.


 

Brommerverzekering Tips.

 • Bepaal wat u wilt verzekeren.
  Een brommer WA verzekering is nu eenmaal verplicht voor iedere brommer, maar is een WA verzekering voldoende. Met andere woorden, wil u alleen de schade die u met u eigen brommer aan anderen toebrengt verzekeren. Of wilt u meer verzekeren. Denk dan bijvoorbeeld aan een extra dekking tegen schade aan u eigen brommer of scooter of bijvoorbeeld diefstal.
 • Vraag meerdere offertes.
  Zeker als u van plan bent om meer dan alleen een WA-dekking af te sluiten is het verstandig om meerdere offertes op te vragen. Uit onze vergelijking is gebleken dat dit een aanzienlijke besparing kan opleveren. Ook bij het afsluiten van alleen een WA brommerverzekering kunnen er nog verschillen zitten tussen de verschillende brommerverzekeringen.
 • Brommerverzekering oversluiten.
  Als u van plan bent om u brommerverzekering over te sluiten en u hebt al één of meerdere jaren zonder schade gereden, dan kun u bij de meeste verzekeraars deze schadevrije jaren meenemen en korting krijgen op u brommerverzekering.
 • Uitsluitingen brommerverzekering.
  Bij een opgevoerde brommer of scooter geeft een bromfietsverzekering geen dekking, ditzelfde geldt bij het rijden zonder wettelijk voorgeschreven helm. Zo zijn er nog meer voorwaarden dus houdt hier rekening mee en lees de polisvoorwaarden eens goed door.
 • Type brommer afhankelijk van premie.
  De uiteindelijk te betalen premie voor u brommerverzekering is niet alleen afhankelijk van het type brommerverzekering maar ook van het type brommer of scooter. Een bromfietsverzekering voor u automaat is vaak goedkoper in de verzekering dan die voor een brommer met versnelling. Een verzekering voor een snorfiets is vaak weer goedkoper dan de verzekering voor een brommer.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.