Pensioenopbouw met banksparen

Banksparen voor pensioen.

Banksparen biedt de mogelijkheid om in Nederland bij een bank, onder fiscaal gunstige omstandigheden, te sparen voor een pensioen of aanvullend pensioen.
Hier hebben we voornamelijk de bankspaarproducten ten behoeve van de opbouw van pensioen en of aanvullend pensioen met elkaar vergeleken. Wilt u meer informatie over banksparen ten behoeve van aflossing eigen woning schuld klik dan hier.
Wat is er eigenlijk nu zo gunstig aan banksparen ten behoeve van opbouw van (aanvullend) pensioen. Via deze manier van banksparen, ook wel pensioensparen genoemd, hoef u over de inleg geen belasting te betalen. Net als bij de huidige verzekeringsproducten gelden er wel eisen aan het bedrag dat wordt gespaard en de duur van de blokkering.
U kunt op twee manieren deelnemen aan het pensioensparen.
Namelijk via een geblokkeerde bankspaarrekening, ook wel lijfrentespaarrekening genoemd, of via een geblokkeerde bank beleggingsrekening, ook wel lijfrente beleggingsrecht genoemd. De keuze is aan u.
Er zijn steeds meer consumenten die gebruik maken van banksparen om hun pensioen aan te vullen. De Nederlandse Vereniging van Banken verwacht dat dan ook steeds meer mensen bij een bank gaan sparen voor hun pensioen. Dit betekent dat de concurrentie op de bankspaarmarkt zal toenemen. Dit heeft dan ook ongetwijfeld een positief effect op de rente en voorwaarden . Dat is allemaal mooi en aardig, maar waar vind u nu de goedkoopste en beste bankspaar producten. Waar krijgt u nou het beste rendement en de hoogste rente voor u pensioensparen. Wij hebben een aantal van deze bankspaarrekeningen ten behoeve van de opbouw van een (aanvullend) pensioen met elkaar vergeleken. De verschillen die wij tijdens onze vergelijking tegenkwamen waren opvallend. We constateerden aanzienlijke verschillen in zowel aangeboden rente als in voorwaarden voor het banksparen. Juist omdat het bij banksparen voor pensioen gaat om het opbouwen van vermogen over een langere periode kunnen deze verschillen u dus ook veel geld opleveren of juist kosten. Wij hebben naar aanleiding van onze eigen vergelijking een lijstje samengesteld, dat u straks kunt helpen bij het vinden van de gunstigste bankspaarrekening voor pensioen in uw situatie. De tips zijn gratis en vrijblijvend dus doe er uw voordeel mee

 

Banksparen voor pensioen Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Het opvragen van offertes voor banksparen voor pensioen is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Buiten het feit dat het eenvoudig is, zul u na het opvragen van meerdere offertes ook duidelijke verschillen tussen de verschillende bankspaarproducten vinden. Beperkt u zichzelf dus niet tot alleen het opvragen van een offerte of informatie bij bijvoorbeeld alleen u eigen bank, maar kijk ook eens verder. Een offerte is gratis en vrijblijvend en kan u straks veel geld schelen.
 • Uitkeringsduur.
  De uitkeringsduur van het gespaarde bedrag via banksparen voor pensioen dient minimaal 20 jaar te zijn vanaf u 65-ste levensjaar. Als er dus weinig gespaard is ontvang u dus over 20 jaar een klein bedrag. Zowel de inleg als de rente die u gaat ontvangen voor de opbouw van uw bankspaarsaldo is dus van groot belang.
 • Bepaal het juiste bedrag.
  Banksparen is een doorzichtig product. U kunt vrij eenvoudig bepalen aan de hand van de inleg en de geboden rente wat het eindbedrag zal worden. Bepaal dus eerst welk bedrag u denkt nodig te hebben en bereken dan hoeveel inleg er nodig is.
  Rekenvoorbeeld banksparen voor pensioen: Als u € 145 per maand spaart, over een periode van 30 jaar, over een rente van 4,5% dan is het gespaarde bedrag ca 100.000 Euro.
 • Fiscaal voordeel banksparen voor pensioen (pensioensparen).
  Voor u begint aan banksparen voor pensioen is het van belang om uit te rekenen wat het fiscale voordeel voor u is. De hoogte van het bedrag dat u jaarlijks mag aftrekken van de belasting is afhankelijk van 2 factoren namelijk het inkomen en de pensioenvoorzieningen die uzelf of u werkgever al heeft afgesloten. U kunt over het algemeen wel stellen dat bijna iedereen met een inkomen fiscaal voordeel heeft. Voor een nauwkeurige berekening kun u het beste de belastingdienst of een tussenpersoon raadplegen. Bij het opvragen van een offerte kun u vaak ook u fiscale voordelen laten uitrekenen.
 • Wat gebeurt er bij vroegtijdig overlijden.
  Het bankspaarproduct is eigenlijk een bankrekening en een bankrekening kent geen sterfterisico. Met andere woorden, de bankrekening zal in de nalatenschap vallen.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.