Verzekeren van uw auto.

Autoverzekering

De autoverzekering is een verplichte verzekering die de schade door of met de eigen auto verzekerd. Er bestaan drie verschillende types autoverzekering namelijk:
- WA-dekking,
- beperkte casco dekking,
- volledige casco dekking, ook wel All-Risk genoemd.
U kunt deze verzekeringen nog uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstanddekking. Zoals u ziet zijn er dus vele opties. Al deze opties zijn mede bepalend voor de uiteindelijke premie van de autoverzekering.
Bij het bepalen van de premiehoogte voor een autoverzekering zijn ook nog andere factoren van belang als nieuwwaarde van de auto, aantal schadevrije jaren, leeftijd, geslacht, regio en bonus/malus korting.
Er zijn in korte tijd een aantal nieuwe goedkope autoverzekeringen op de markt gekomen. Dit komt mede doordat er een aantal relatief nieuwe verzekeraars een goedkope autoverzekering aanbieden. De strijd om de goedkoopste autoverzekering lijkt zich nog steeds af te spelen en dat is gelukkig weer gunstig voor de consument dus voor u. Ook de meer traditionele verzekeraars kunnen niet achter blijven en bieden steeds vaker aantrekkelijke autoverzekeringen aan tegen scherpe tarieven op het internet. Behalve de verlaging van de premies lijken de autoverzekeraars elkaar ook steeds vaker met voorwaarden te beconcurreren. De ouderwetse polisvoorwaarden lijken steeds vaker plaats te moeten maken voor moderne voorwaarden zoals het eenvoudig opzeggen, makkelijk overstappen, opzegtermijn, switchen van type autoverzekering binnen de polislooptijd, schadeafhandeling, restwaarde etc. etc.. Allemaal nieuwe en gunstige voorwaarden die nieuwe klanten moet lokken en oude moet gaan behouden. Wij hebben een groot aantal autoverzekeringen met elkaar vergeleken en hebben werkelijk enorme verschillen aangetroffen tussen zowel premie als voorwaarden. We hebben getracht een lijst op te stellen dat u op weg kan helpen bij het vinden van niet alleen de goedkoopste autoverzekering maar ook de beste autoverzekering in uw situatie. Deze tips kunt u dan niet alleen gebruiken bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, maar u kunt ook eens kijken of het oversluiten van uw huidige autoverzekering u voordeel zal opleveren. U kunt van ons aannemen dat voor het overgrote deel van de huidige autoverzekeringen geldt dat u deze goedkoper kunt oversluiten. Oversluiten kunt u dus veel geld besparen. Neem onze tips eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

 

Autoverzekering Tips.

 • Vraag meerdere prijsopgaves op.
  Het opvragen van prijsoggaves voor een autoverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig op het internet te doen. Beperkt u zich niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van autoverzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en de premies kunnen aardig verschillen, dus beperkt u zich niet tot één enkele offerte.
 • Kies de juiste autoverzekering.
  Zoals hierboven al beschreven zijn er grote verschillen tussen de verschillende types autoverzekeringen. U hebt autoverzekeringen met WA-dekking, met een beperkte casco dekking en met volledige casco dekking, ook wel All-Risk genoemd. Bovendien zijn er nog allemaal aanvullingen mogelijk. Welke verzekering u nou moet kiezen is erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wat is de dagwaarde van de auto, kan en durf ik of wil ik een financieel risico nemen? Kan ik de premie voor All Risk betalen en weegt dat op tegen het financiële risico? Dat zijn allemaal zaken die u moet afwegen voor u tot een goede beslissing kan komen.
 • Maak gebruik van acties
  Er zijn continu acties en aanbiedingen van verschillende verzekeraars die hun marktaandeel in de autoverzekeringen willen vergroten, waardoor zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige autoverzekering aanbieden. Veel van deze acties zul u op het internet terugvinden. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering, maar ook bij het oversluiten kun u hier gebruik van maken.
 • Vergelijk 'echt verschillende' offertes.
  Bij het opvragen van offertes voor een autoverzekering is het van belang om niet alleen offertes bij de grote verzekeraars en de bekende banken te doen. Ook is het niet verstandig om alleen een offerte of prijsvergelijking alleen tussen de zogenaamde prijsvechters te doen. Probeer een combinatie te vinden tussen verschillende verzekeraars. Op deze manier kun u namelijk ook echt iets vergelijken en kun u een beter beeld krijgen van de autoverzekeringen die er zijn en de voorwaarden en  prijzen die daar bij horen.
 • Korting.
  Sommige verzekeringsmaatschappijen geven starters of leden van bepaalde organisaties een extra korting. Dit kan soms heel aantrekkelijk zijn. Let echter wel op de totale premie die u moet gaan betalen en niet alleen op die extra 2 schadevrije jaren of 10% extra korting die u aangeboden krijgt. U hebt namelijk niets aan 10% korting op een autoverzekering die 20% duurder is.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.