Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA-verzekering genoemd, is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Deze verzekering is in Nederland niet verplicht maar wel aan te raden. In Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering alleen wettelijk verplicht voor de houder van een motorrijtuig, voor jagers en voor exploitanten van kerncentrales.
Er zijn in Nederland verschillende soorten aansprakelijkheids verzekeringen.
U hebt de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, ook wel AVP genoemd en u hebt de aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven en beroepen, ook wel AVB genoemd. Binnen deze verzekeringen bestaan ook weer allemaal verschillen.
Bij de AVP, de aansprakelijkheids verzekering voor particulieren, heeft u vaak de keuze voor een alleenstaande dekking of een dekking voor het hele gezin. De AVP biedt meestal dekking voor het hele gezin. Verder is het van belang om bij de aansprakelijkheidsverzekering te kijken naar de hoogte van de te verzekeren bedragen. De meeste verzekeraars bieden de verzekerde de keuze uit een aantal verzekerde bedragen tussen € 1 miljoen en € 2,5 miljoen. Dit verschil is vaak terug te vinden in de kosten van de verzekering. Vergelijk, voor het afsluiten van een aansprakelijkheids verzekering, dus niet alleen de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering, maar let ook op de voorwaarden.
Het is tegenwoordig relatief eenvoudig om online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel van belang dat u met een aantal zaken rekening houdt.

    Beste keus  


 

Aansprakelijkheidsverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Het opvragen van offertes voor een aansprakelijkheids verzekering is tegenwoordig heel eenvoudig online te doen. Beperkt u zichzelf dus niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders van aansprakelijkheids verzekeringen. Het aanvragen van een offerte is gratis en de prijzen kunnen aardig verschillen, dus beperkt u zich niet tot 1 enkele offerte.
 • Kies de juiste aansprakelijkheidsverzekering.
  Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende varianten van de zogenaamde aansprakelijkheids verzekering. U hebt de AVP voor particulieren en de AVB voor bedrijven en beroepen. Verder zijn er binnen deze verzekeringen nog variaties mogelijk. Voor particulieren is het van belang om te kiezen voor een alleenstaande dekking of voor een gezinsdekking, waarbij de alleenstaande dekking over het algemeen goedkoper is dan de gezinsdekking. Voor de AVB is de premie weer afhankelijk van o.a. het type bedrijf. Kortom laat u goed voorlichten voor u daadwerkelijk een aansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten.
 • Bepaal hoogte van te verzekeren bedrag.
  De meeste verzekeraars bieden u de keuze uit een aantal verzekerde bedragen. Deze bedragen liggen veelal voor een AVP tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen Euro. Bij een te laag verzekerd bedrag kan, na een geschil, de rechter de verzekerde verplichten het meerdere zelf te vergoeden. Er is jurisprudentie over deze uitspraken, maar het kan dus erg vervelend zijn als u te laag verzekerd bent. Daar tegenover staat weer dat de hoogte van het verzekerde bedrag van invloed is op de te betalen premie.
 • Vergelijk 'verschillende' offertes.
  Bij het opvragen van offertes voor een aansprakelijkheidsverzekering is het van belang om niet alleen offertes bij de grote verzekeraars en banken te vergelijken. Ook het opvragen van offertes bij alleen kleine verzekeraars en banken is niet aan te raden. Probeer dit te variëren. Vergelijk dus verschillende aanbieders. Er is voldoende aanbod en door het vergelijken van ook echt verschillende offertes kun u een beter beeld krijgen van de aansprakelijkheidsverzekeringen die er zijn en de prijzen die daar bij horen.
 • Beslis niet in 1 dag.
  Geeft u zichzelf de tijd om een beslissing te nemen over welke aansprakelijkheidsverzekering er nou het meest geschikt is in uw situatie. Zoals gezegd vraag meerdere offertes op en vergelijk deze grondig. Laat u niet alleen leiden door haast. Het is waar, een aansprakelijkheidsverzekering offerte kan een beperkte geldigheid hebben en bepaalde acties hebben een einddatum, maar zorg er altijd voor dat u goed bent voorgelicht, waardoor u de juiste verzekering afsluit.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.